Digitala medarbetare

Robotic Process Automation (RPA) är en IT-mjukvara som automatiserar manuella och repetitiva arbetsuppgifter.

En digital medarbetare (RPA) utför arbetsuppgifter likt en mänsklig medarbetare i samma gränssnitt och system. Den utför arbetsuppgifterna snabbare än en människa, kan arbeta 24/7, är aldrig sjuk, tar aldrig semester och gör inga manuella fel.

Skapa en mer effektiv arbetsplats med Robotic Process Automation (RPA). Digitalisera arbetsuppgifter som inte finns i era medarbetares utvecklingsplaner och låt istället er personal utföra mer värdeskapande uppgifter!

Robotic Process Automation (RPA) passar både stora och små organisationer. Den digitala medarbetaren kan hjälpa till med att automatisera arbetsprocesser som går att regelstyra inom exempelvis:

 • Ekonomi
 • HR
 • Supply Chain
 • IT

Finns det tidskrävande processer som utförs regelbundet finns det också tid och pengar att spara in. Idag beräknar man att minst 60% av den dagliga manuella administrationen kan automatiseras.

Vår Partner

Best Solutions arbetar tillsammans med UiPath. Plattformen rankas som den främsta i världen.

+Hur arbetar en digital medarbetare?

En digital medarbetare arbetar på två olika sätt. Den kan sättas igång manuellt av en en medarbetare eller arbeta schemalagt.

Den manuellt startade roboten kallas för ”attended robot” och startas när medarbetaren har i behov att verkställa en process. Den digitala medarbetaren arbetar då i ett så kallat ”picture in picture mode” vilket betyder att medarbetaren kan utföra andra arbetsuppgifter under tiden som roboten arbetar.

Den schemalagda roboten kallas för ”unattended robot” och utför processer vid bestämda tidsintervall. Den kan arbeta 24/7.

 

+Vad kan en digital medarbetare utföra?

En digital medarbetare kan likt en mänsklig medarbetare utföra arbetsprocesser i alla de system och gränssnitt som den får tillgång till att arbeta i. Alla processer som har ett regelverk går att automatisera och nedan är bara några få exempel på vad som är möjligt:

 1. Gå ut i portalen och hemsidor
 2. Hämta/ lämna data
 3. Fylla i formulär
 4. Konvertera filformat
 5. Tolka PDF
 6. Bevaka E-post
 7. Utföra olika typer utav matchningar
 8. Kontera

Det är fantasin som sätter stopp för vad som är möjligt!

 

+Hur står sig RPA när det kommer till globala digitaliseringstrender?

RPA är en del av området Hyperautomation som legat i topp när de globala analysinstituten årligen rankar de stora digitala trenderna. RPA växte ca. 60% årligen mellan 2018-2020 och enligt Gartner Inc. förväntas en tillväxt på ca. 45% årligen fram till 2027.

Redan idag är det en mängd företag som använder sig utav en robotiserad arbetskraft i sin personalstyrka och det kommer enbart att växa. Frågan kommer att vara när och inte om.

 

-RPA & Artificial intelligence

Robotic Process Automation (RPA) har ett tydligt fokus på att automatisera regelstyrda affärsprocesser men teknologin växer allt mer ihop med AI.

Vår RPA- plattform har en mängd olika inslag utav AI som exempelvis:
• Machine Learning (ML) i form utav att den digitala medarbetare kan lära sig hur den ska tolka olika dokument och information
• Natural Language Processing (NLU/ NLP) vilket betyder att den digitala medarbetaren kan förstå innebörden av olika språk.
• Samla in information, analysera data som medarbetarna utför och ge nya förslag på processer att automatisera
• Den digitala medarbetaren kan ta enklare beslut (JA/ NEJ)

 

+Fördelar med RPA

FRIGÖR TID

När en digital medarbetare utför era manuella, repetitiva och ”tråkiga” arbetsuppgifter frigör ni tid åt era anställda som kan ägna sin tid åt mer värdeskapande uppgifter.

ROI

En digital medarbetare kan arbeta 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet, tar ingen semester och är aldrig sjuk. Kostnaden är betydligt lägre än en fysisk medarbetare.

ROLIGARE ARBETE

Med en digital medarbetare i er organisation låter ni era medarbetare utföra mer värdeskapande uppgifter. Detta resulterar i ökad trivsel och i sin tur en mer produktiv arbetsplats.

MINSKA RISKER

En digital medarbetare tar bort den mänskliga faktorn ur ekvationen. Den gör inga fel och skyddar er organisation från manuella/mänskliga fel.

KORTA NER PROCESSTIDER

En digital medarbetare arbetar snabbare än en fysisk medarbetare vilket leder till kortare processtider.

ATTRAKTIV SOM ARBETSGIVARE

För att kunna attrahera en ny generation arbetskraft samt behålla befintliga talanger underlättar det att ligga i framkant med ny teknologi. Med digitala medarbetare i er personalstyrka tar ni bort uppgifter som den nya generationen inte attraheras av att utföra.

HÄNG MED I DIGITALISERINGEN

Robotic Process Automation och området Hyperautomation har haft en brant tillväxt de senaste åren. Företag har de senaste åren utnyttjat denna teknologi med framgång och tillsammans med AI kommer området att fortsätta växa.

 

+Hur kommer man igång?

 1. Identifiera - Identiferia processer med kända problem, volymer av repetitivt slag och där det finns effektiviseringsönskemål
 2. Inspelning – Vi spelar tillsammans in utvalda processer, steg för steg via exempelvis Teams
 3. Estimat – Vi analyseras identifierade processer och tar fram ett estimat för konfigurering samt prisförslag för en digital medarbetare.
 4. Design, utveckling & test – Vi utvecklar processerna som den digitala medarbetaren ska utföra.
 5. Leveransgodkännande – Kund leveransgodkänner resultat
 6. Produktionssättning – Vi produktionssätter processerna och den digitala medarbetaren är nu en del av er personalstyrka

 

-FAQ – Robotic Process Automation

VAD ÄR RPA?

RPA står för Robotic Process Automation automation och brukar kallas för digitala medarbetare.

VAD KAN RPA UTFÖRA?

RPA kan automatisera alla manuella och repetitiva processer som går att regelstyra hos ett företag.

VARFÖR SKA MAN ANVÄNDA RPA?

RPA frigör tid för era anställda, sparar in pengar och låter era anställda utföra mer värdeskapande arbetsuppgifter.

NÄR IMPLEMENTERAR MAN RPA?

Det finns i princip alltid manuella arbetsflöden som kostar företag stora summor varje år. Idag beräknar man att minst 60% av den dagliga manuella administrationen kan automatiseras.

NÄR FUNGERAR RPA?

RPA kan automatisera alla processer som är manuella, repetitiva och går att regelstyra. Det är egentligen enbart fantasin som sätter gränserna!

VAD KOSTAR RPA?

UiPath RPA är modulbaserad och skalbar för att passa företags olika behov. Därför skiljer sig kostnaden från fall till fall. Vi erbjuder diverse finansieringsalternativ. Kontakta oss gärna för mer information.

ERBJUDER BEST SOLUTIONS KONFIGURERING AV PROCESSER?

Ja. Tillsammans med våra partners kan vi hjälpa er att konfigurera utvalda processer.

ÄR DET MÖJLIGT ATT KONFIGURERA PROCESSER SJÄLV.

Ja. I UiPath ingår det två olika typer utav designverktyg. UiPath Studio för den avancerade IT-användaren samt UiPath Studio X för affärsanvändaren.

ERBJUDER BEST SOLUTIONS UTBILDNING?

Ja. Tillsammans med våra partners erbjuder vi utbildningar i UiPath.

KAN PLATTFORMEN HJÄLPA ERT FÖRETAG ATT IDENTIFIERA MANUELLA PROCESSER?

Ja. UiPaths plattform innehåller olika moduler som kan hjälpa ert företag med att automatisk fånga och dokumentera processer. AI hjälper till med att samla in information och analys av aktiviteter som exempelvis en medarbetaren utför.

FINNS DET OLIKA TYPER UTAV ROBOTAR?

Ja. Uipath har en attended robot som startas manuellt av en medarbetare vid behov samt en unattended robot som utför processer schemalagt 24/7.

VILKA MILJÖER KAN RPA ARBETA I?

För att ge några exempel kan en digital medarbetare arbeta i alla typer utav system, anropa API, databaser, gå ut i portaler/ hemsidor, excel, citrixiljöer och mycket mer.

FINNS DET ANALYSVERKTYG?

Ja. Insight hjälper till med att mäta utnyttjande, prestanda, exakthet och affärsresultat.

ÄR TJÄNSTEN MOLNBASERAD?

UiPath erbjuds främst som molnbaserad tjänst men kan också installeras lokalt på ert företags servrar.

VAR LIGGER MOLNET?

Microsoft Azure

RPA VS INTEGRATIONER?

Det är mindre kostsamt och mer tidseffektivt att implementera en automatisering med hjälp utav RPA än med stora integrationer. Det beror på att RPA-tekniken kan implementeras utan några ändringar i befintliga system. RPA fungerar på samma sätt som en mänsklig medarbetare, som en bro mellan ett företags olika system – både interna och externa.

IU path

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår